Monday, January 9, 2012

perihal perut guwa

perut guwa memang sensitif. tak boleh makan makanan uia. sekian harap maklong.

p/s: guwa memang dah biasa dan lali sangat-sangat dengan muntah/sakitperut/cirit-birit/mual ni.ni belum tahap mengandung lagi kan? arrghh.

6 comments:

  1. semalam aku makan kerang bakar, sedap la jugak memula tu....lepas tuuu... saket perut mak aihhh! so aku sedar, mmg aku xle makan kerang.. perut aku xle tahan ngn taik kerang tu. hahah.

    ReplyDelete
  2. kerang bakar sedaaaapp! aku rasa perut kau tak tahan dengan makanan yang tak-berapa-nak-masak kot. yelah. kerang bakar ni kdg2 bukan masak betul pun. lainlah kalau rebus kan. sakit perut kalau salah makan, memang membawa bencana! nasib baik lah aku mampu nak jawab paper bs1 tadi~~

    ReplyDelete
  3. ahaa perut aku mmg xtahan.. (wekkk perot lembek! perot lembek!harap je ade 6paxs...makan kerang bakar sket aje dah saket perot~~ <--monologku)

    ohh lagi satu, aku elegik kt seafood.. dulu mase kecik2 lagi laa elegik tahap gatal2 ruam.. skg ni sket je la efek dia.. leher aku cam ade 'ruam2-malu-tapi-mahu-juga-ade' huhh. macam2!

    ReplyDelete
  4. fuiyyoooh. ada six pax beb~

    kesian ar kau alergi seafood, dah tu takkan kau makan ayam daging je? gila tak nikmat hidup.

    setahu aku kan, sebenarnya seafood yang kita makan tu takde pun side effect sgt melainkan kalau seafood tu dah tercemar. aku tak reti sgt nak eksplain benda ni. kau boleh baca ni.

    fshn.ifas.ufl.edu/seafood/sst/26thAnn/file16.pdf

    kiranya sebenarnya semua seafood yang kita makan kat dunia ni, kalau dah lebih 3 hari dibawa ke darat, kesegaran dia dah tak macam masa kit tangkap kat laut. kalau kita makan directly seafood tu kat laut, insyaAllah takde penyakit macam elergik seafood. lebih kurang camtulah.

    ReplyDelete